dimecres, 22 de gener del 2014

Parlem amb Íñigo Errejón (La Tuerka) sobre Veneçuela i la nova plataforma Podemos





Presentem l’entrevista que vam realitzar al politòleg Íñigo Errejón el passat dijous 16 de gener al Centre Social Bar Terra de Benimaclet, després de la xerrada que va impartir sobre els processos revolucionaris a Amèrica Llatina: “L’expansió democràtica a Veneçuela i els reptes de la transició socialista”.

Íñigo Errejón és doctor en Ciència Política i professor a la Universitat Complutense de Madrid, membre de la Fundación CEPS i conegut per ser tertulià habitual dels programes de debat La Tuerka i Fort Apache, a més de ser un dels impulsors de la plataforma Podemos que encapçala Pablo Iglesias, presentada el matí següent de la nostra entrevista, amb la intenció de crear una candidatura popular per a les pròximes eleccions europees. També ha treballat a Amèrica Llatina com a assessor dels governs socialistes de Veneçuela, Bolivia i Equador, països dels quals ens va parlar a la xerrada que pronte podreu trobar també penjada al nostre web.

A l’entrevista li preguntem sobre perquè es consideren revolucionaris els processos polítics que viuen aquestos països, així com del paper que hi realitzen els consells comunals, assemblees de barri i mitjans de comunicació comunitaris, o fins a quin punt serien transportables aquestos processos a l’estat espanyol i a Europa. També parlem de la nova plataforma Podemos i del que pot aportar aquesta nova entitat política al context polític i social espanyol actual.

Recordeu que també podeu escoltar al nostre blog, l’entrevista que vam realitzar a Pablo Iglesias el passat mes de novembre i la presentació a València del llibre Abajo el Régimen, amb Nega de Los Chikos del Maíz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada